Glasvliesbehang

Glasvliesbehang is een populaire wandbekleding die steeds vaker wordt gebruikt in zowel residentiële als commerciële ruimtes.

Als je overweegt om het in je interieur toe te passen, is het belangrijk om te weten wat het precies is en wat de voordelen ervan zijn.

Op deze pagina bespreken we alles wat je moet weten over glasvliesbehang, van de samenstelling ervan tot het aanbrengen en onderhouden.

Interesse in strakke wanden? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072303

Laat je glasvliesbehang door een ervaren glasvliesbehanger van Behangservice Nederland aanbrengen.

Wat is glasvliesbehang?

Glasvliesbehang, dat in uiterlijk enigszins doet denken aan glasvezelbehang, onderscheidt zich toch duidelijk.

Dit type wandbekleding is vervaardigd uit fijn verweven glasvezels, wat resulteert in een materiaal dat zowel sterk als duurzaam is, ideaal voor gebruik in zowel nieuwe projecten als bij renovaties.

Glasvliesbehang wordt regelmatig ingezet als basis voor verflagen, maar kan ook als definitieve afwerkingslaag dienen.

Wil je zelf gaan behangen? Koop dan je materialen in onze webshop!

Samenstelling van glasvliesbehang

De structuur van glasvliesbehang bestaat uit diverse lagen van fijn geweven glasvezels, die tezamen de kracht en flexibiliteit van het behang bepalen. Deze vezels zijn geïmpregneerd met een specifieke hars, wat bijdraagt aan een stevige hechting en een egaal oppervlak.

Glasvliesbehang is niet alleen robuust en langdurig, maar beschikt ook over brandvertragende eigenschappen, wat het een veiligere optie is dan vliesbehang, voor zowel huishoudelijke als commerciële toepassingen.

Bovendien is het materiaal vochtbestendig, waardoor het ook geschikt is voor vochtige omgevingen zoals badkamers en keukens.

Om dit soort projecten tot een succes te brengen moeten onze behangers niet alleen ervaren zijn, maar moet er ook een hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel zijn.

Hier is de afbeelding van een moderne woonkamer met vers aangebracht glasvliesbehang. De kamer heeft een lichte en luchtige sfeer, met grote ramen en lichte gordijnen. Het glasvliesbehang is geschilderd in een zachte, neutrale kleur, wat zorgt voor een schone en elegante uitstraling. De ruimte is minimaal ingericht met een hedendaagse sofa, een kleine salontafel en enkele decoratieve planten die een vleugje groen toevoegen. De vloer is van licht hout, wat bijdraagt aan de serene en moderne sfeer van de ruimte.

Diverse Varianten van Glasvliesbehang

Glasvliesbehang kent een verscheidenheid aan types, elk met specifieke kenmerken en gebruiksmogelijkheden. Zo vind je fijn geweven varianten voor een gladde finish, terwijl de grof geweven versies een stoerdere look creëren.

Ook zijn er glasvliesbehangsoorten met patronen of structuren, waarmee je een eigenzinnige en decoratieve draai aan je ruimte geeft. Naast de variëteit in weefpatronen en dessins, is glasvliesbehang beschikbaar in meerdere diktes.

Een dunnere variant is ideaal voor het verhullen van kleine muuronregelmatigheden, terwijl dikker behang zoals glasweefselbehang, extra stevigheid biedt en grotere imperfecties kan maskeren.

Wat de afwerkingsmogelijkheden van glasvliesbehang betreft, kun je kiezen tussen een matte of een glanzende look. Een mat oppervlak zorgt voor een subtiele, rustige sfeer, terwijl een glanzend oppervlak een meer luxueuze en opvallende uitstraling biedt.

Bovendien is glasvliesbehang onderhoudsvriendelijk. Het is schoon te maken met een vochtige doek en bestand tegen de meeste reinigingsmiddelen, wat het een ideale keuze maakt voor ruimtes die frequent gereinigd worden, zoals keukens en kinderkamers.

Voordelen van Glasvliesbehang

Glasvliesbehang heeft tal van voordelen die het een favoriet maken in de wereld van interieurdesign.

Bekend om zijn duurzaamheid en robuustheid, is het perfect voor intensief gebruikte ruimtes. Het is niet alleen bestand tegen stoten en scheuren, maar ook brandwerend, wat de veiligheid in huis verhoogt.

Een groot pluspunt van glasvliesbehang is de eenvoudige installatie; het kan zelfs over ongelijke oppervlakken worden aangebracht, waardoor muren met kleine imperfecties snel en efficiënt een strakke look krijgen.

Daarnaast is het ideaal voor mensen met allergieën, aangezien het geen stof aantrekt en eenvoudig te onderhouden is. Je moet alleen het juiste behang selecteren.

Esthetisch gezien biedt glasvliesbehang een naadloze en hedendaagse uitstraling, die in elke gewenste kleur geschilderd kan worden, waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende interieurstijlen.

Glasvliesbehang is dus een praktische, veilige en stijlvolle optie voor iedereen die zijn of haar ruimte een frisse en duurzame vernieuwing wil geven.

Duurzaam en stevig: Bestand tegen alledaagse slijtage.

Veilig en brandvertragend: Draagt bij aan de brandveiligheid.

Eenvoudig en veelzijdig: Makkelijk aan te brengen, breed inzetbaar qua kleurstelling

Foto van een stel dat samenwerkt aan het aanbrengen van glasvliesbehang in een kamer. Ze zijn gefocust en actief bezig met het gladstrijken van het behang op de muur. De man en vrouw lijken vrolijk en tevreden terwijl ze deze doe-het-zelf klus uitvoeren. De kamer is gedeeltelijk zichtbaar op de achtergrond, met onbedekte delen van de muur en gereedschappen voor behangen, zoals een behangtafel en kwasten, verspreid in de ruimte.

Het Installeren van Glasvliesbehang

Het aanbrengen is een relatief eenvoudige taak, mits je de juiste benodigdheden en gereedschappen bij de hand hebt.

Hieronder vind je een overzicht van wat je nodig hebt, gevolgd door een stapsgewijze handleiding voor het plaatsen van glasvliesbehang.

Uiteraard kun je deze ook gebruiken voor het aanbrengen van renovlies behang.

Nodige Materialen en Gereedschappen

Om glasvliesbehang succesvol aan te brengen, zorg je voor de volgende items:

 • Glasvliesbehang
 • Behanglijm
 • Behangroller
 • Behangmes
 • Behangspatel
 • Emmer
 • Spons
 • Waterpas

Stappenplan voor Aanbrengen

Hier volgt een gedetailleerde uitleg voor het installeren van glasvliesbehang:

 1. Voorbereiding Ondergrond: Zorg dat de muur glad, schoon en droog is.
 2. Mengen Behanglijm: Bereid de lijm voor volgens de aanwijzingen.
 3. Behang Op Maat Maken: Snijd het behang op de juiste lengte en laat het even liggen.
 4. Aanbrengen Lijm: Gebruik de roller om de lijm gelijkmatig op de muur aan te brengen.
 5. Plaatsen Behang: Breng het behang voorzichtig aan op de muur en strijk het glad met een spatel.
 6. Gladstrijken: Werk van boven naar beneden en van binnen naar buiten om luchtbellen te verwijderen.
 7. Bijknippen Overtollig Behang: Gebruik het behangmes om overtollig behang weg te snijden.
 8. Drogen: Laat het behang drogen volgens de instructies.

Onderhoud en Reiniging

Om je glasvliesbehang lang mooi te houden, zijn hier enkele onderhoudstips:

 • Algemeen Onderhoud: Regelmatig afstoffen met een zachte borstel. Vermijd scherpe voorwerpen.
 • Vlekken Verwijderen: Gebruik een vochtige spons en milde zeep voor vlekken. Test eerst op een onopvallend deel.

Veelgestelde Vragen

 • Schilderen Over Behang: Ja, je kunt over glasvliesbehang schilderen. Zorg voor een schone, gladde ondergrond.
 • Geschiktheid per Kamer: Glasvliesbehang is geschikt voor bijna elke kamer, inclusief vochtige ruimtes. Kies de juiste soort voor elke ruimte.

Offerte Aanvragen

Benieuwd naar glasvliesbehang voor jouw ruimte? Ons team van experts helpt je graag verder bij de selectie en installatie. Wij garanderen je een prachtig en duurzaam resultaat.

Transformeer je interieur met de hoogste kwaliteit glasvliesbehang van Behangservice Nederland. Vraag vrijblijvend een offerte aan.